Annonsering

Marknadsföring av din hemsida eller produkt för att synas där dina kunder är.

Marknadsföring är en investering

Som komplement till en hemsida som användare kan hitta via sökmotorer och sociala medier är annonser ett bra alternativ. Med hjälp av research, planering och annonsering så kan en förvänta sig ett lyckad resultat för en kampanj. Det är viktigt att bestämma målet med sin marknadsföring. Ska kampanjen sälja produkter, skapa kundbokningar eller driva besökare till en hemsida är en del av det vi tar reda på innan vi börjar annonsera. Allra bäst blir det om hemsidan är anpassad för den slags annonser som kampanjen innehåller, så användaren kan ta den beställa produkten eller boka klipptiden som dom blir lovade i annonsen.

Sökmotorer

Baserat sökfrågan som användaren ställer till sin sökmotor så visas annonser efter nyckelord (SEM). Här kan det vara bra att agera lokalt och endast i de sammanhang där du vill synas. Innehållet i annonsen bör finnas på hemsidan så besökaren känner igen sig när den klickar på annonsen i sökresultatet.

Annonsnätverk

Det finns större annonsnätverk där vem som helst kan välja att visa en annons på sin hemsida. Bloggar, tidningar eller annat som väljer att visa din annons beroende på om den är passande för hemsidans besökare. Det kan vara bra om annonsen ska synas mycket där målgruppen är ungefär samma som hemsidan den visas på.

Produkt- eller eventsida

Om det är en enskild produkt eller ett event som ska annonseras för kan en med fördel dedikera en hel hemsida till just den saken. En hemsida som enbart presenterar den tänkta produkten och samlar in intresseanmälningar eller bokningar inför kommande release.

Betald annonsplats

Många bloggar eller nyhetssidor erbjuder annonsering till ett fast pris där annonsen visas ett visst antal gånger. Det kan vara ett bra alternativ för att nå en bred massa om annonserna visas på hemsidor med målgrupp som kampanjen ska nå.

Sociala medier

Företag behöver till större grad betala för att synas i sammanhang på sociala medier. Fördelen är att en kan ringa in sin målgrupp med mycket hög säkerhet, och därför är det ett relativt billigt sätt att nå sin tänkta målgrupp.

E-post

E-postmarknadsföring är ett verktyg att skicka annonser direkt till deras inkorg. Dessa publikationer uppmuntrar kundlojalitet och kan komma med fördelar som rabatt eller specialerbjudande möjlighet för dem som väljer att ta emot utskicken. E-postmarknadsföring har den stora fördelen att det ofta riktas till befintliga användare, eller användare som vill ha utskicken. Så med rätt innehåll kan det vara en bra källa till kundlojalitet och upprepade köp.

Tryckannonsering

Annonser i tidningar eller andra tryckta utskick är ett bra komplement för att nå en målgrupp som letar efter liknande tjänster som de ämnen tidningen eller utskicket innehåller.