Sökmotoroptimering

De flesta hemsidor tjänar på sökmotoroptimering (SEO). För att sökmotorn, och även besökarna för den delen, ska tycka att innehållet matchar sökfrågan

Sökmotorerna gillar innehåll

För att sökmotorer ska tycka att en hemsida är intressant att ha med bland resultaten tittar den i huvudsak på innehållet. Idag är de flesta hemsidor bra på att sära på innehåll och presentation så mycket utav sökmotoroptimeringen är med från grunden. Förutom detta tittar sökmotorn på användarupplevelsen, och om detta matchar sökfrågan användaren har ställt. Det är många dolda faktorer som spelar in, som är en del av sökmotorernas algoritmer. Men med relevant innehåll, en bra användarupplevelse och sidans struktur har hemsidan bra förutsättningar att hamna på första sidan i sökresultaten.

Nulägesanalys

Var i sökresultatet hamnar hemsidan idag och hur det är jämfört med konkurrenter är viktigt att ta reda på innan det ska börja ändras i sidan innehåll och struktur.

Lokal SEO

Beroende på vilken målgrupp ditt företag har kan det vara en bra idé att börja synas lokalt. Ordna företagssidor på sökmotorer, registrera sig på kartor och andra sidor där användare rekommenderar lokala företag.

Användarvänlighet

De flesta sökmotorer kartlägger och betygsätter hur användaren uppfattar sidan och om det lätt går att hitta den informationen som eftersöks.

Länkbyggande

Sökmotorer kartlägger hur många externa sidor som länkar till ditt innehåll. Relevant innehåll och en blogg kan vara av nytta så hemsidan organiskt bygger upp länkar från andra hemsidor som hänvisar till din information.

Teknisk SEO

Hemsidans kod behöver underlätta för sökmotorer när de ska hitta innehåll. Bilder, texter, länkar behöver hjälpa sökmotorn på traven när den scannar igenom och kartlägger informationen den hittar på sidan. Dessutom behöver sidan inte ha för långa laddningstider eller sakna innehåll när det klickas på en länk.

Copywriting

Textinnehållet är en stor faktor och genom att titta på befintliga texter kan vi underlätta för sökmotorerna. Texten kontrolleras så den är läsbar, korrekt och innehåller nyckelord så användaren hittar den informationen de förväntar sig på hemsidan.

Nyckelordstäthet

Sökfrågorna består av nyckelord, så de behöver förekomma i innehållet på sidan. Vi kikar på vad som kan förbättras så rätt nyckelord finns med i innehållet på sidan i form av grafik, länkar eller text.

Företagskataloger

Det finns hemsidor där du kan registrera att din hemsida finns inom ett visst ämne eller bransch. Det öppnar upp för att användare kan hitta dig från andra tjänster än sökmotorer.