Webbutveckling

Utveckling av hemsidor, e-handel eller andra applikationer som behöver ny funktionalitet, eller reparera gammal kod som inte fungerar längre.

Hemsidor och webbappar

Det användare ser är en sak, men ofta är det som händer bakom kulissen komplext och behöver löpande utveckling av funktioner för att fungera smidigt. Du kanske har en färdig design som behöver kopplas ihop med ett publiceringssystem (cms), nya funktioner som behövs, eller en äldre cms som behöver uppdateras.

Wordpress

Många av hemsidorna som byggs idag använder Wordpress. Vi erbjuder detta som ett av våra standardalternativ för nya hemsidor. Wordpress är ett bra ställe att börja på om man vill kunna uppdatera sin hemsida själv eller ha en mindre webbshop.

Responsiv anpassning

För hemsidor som har några år på nacken kan de behövas anpassning för mobila enheter. En metod för detta är responsiv design. Layouten förändras beroende på skärmens upplösning, så innehållet blir användbart oavsett om du sitter på en dator eller mobil enhet.

Statisk sida eller cms

Innan hemsidan designas kan det vara bra att planera in om det ska användas ett publiceringsverktyg (cms). En fördel med en cms är att det kan vara enklare att uppdatera innehåll själv, en nackdel kan vara begränsningar i verktyget och att verktyget behöver undehållas för att fungera smidigt. Statiska sidor däremot kommer alltid att fungera, men kan vara svårare att uppdatera på egen hand.

Sökmotoroptimering

Innehållet rankas i sökmotorerna efter hur relevant information som användaren kan hitta utifrån de frågor de söker efter. Innehållet kan finnas där, men strukturen och sidans meta-data är viktig för att sökmotorerna lättare ska kunna se vilken information hemsidan innehåller.

HTML, CSS, Javascript

De tre språken som de flesta hemsidor på webben använder. Har du en statisk hemsida är det sannolikt de enda teknikerna som används. För att kunna presentera information och erbjuda funktionalitet på hemsidan så behöver dessa tre fungera i symbios. Htmlen är själva innehållet, cssen stilar innehållet och javascript är den interaktiva delen av innehållet på en hemsida.

E-handel

Anpassning av hemsidan så den innehåller en e-butik. Produkter som behöver uppdateras, betalsätt som ska integreras eller frakt som ska uträknas. Vi har erfarenhet av diverse e-handels plattformar ifrån små shoppar till större system som integreras mot betal-, bokförings- och lagersystem.

Innehållsuppdatering

Oavsett tekniken bakom hemsidan så behöver innehållet uppdateras. Vi har erfarenhet av de flesta publiceringssystem och kan hjälpa till med uppdatering av innehållet eller sektioner av hemsidan.

Testning

Efter något är utvecklat så testar vi av funktionen så den fungerar som förväntat. Innan testet kommer vi överrens om vad som krävs för ett godkänt test, och gör justeringar om så behövs.